Linoleum onderhoud

Linoleum heeft de eigenschappen dat het zeer duurzaam is de vloer is samengesteld uit verschillende soorten grondstoffen zoals lijnolie, houtmeel, jute en kalksteen.In het algemeen is linoleum makkelijk te onderhouden en te reinigen. Deze elastische vloersoort wordt dan ook zeer veel toegepast in scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen. Deze vloeren worden veel gebruikt in gebouwen met een hoge belopingsgraad. Linoleum schoonmaken en vloeronderhoud linoleum.

Het juiste linoleum onderhoud. Ook linoleum is onderhevig aan slijtage en vervuiling, door het verkeerde gebruik van beschermingsproducten die vaak een grauw gele uitstraling geven en de combinatie van vuil verplaatsing en beschadigingen zoals kleine krasjes wordt dit een doorn in het oog. Daarom linoleum beschermen.

Nieuw gelegd linoleum

Zodra de nieuwe vloer is geplaatst is het raadzaam om de vloer te beschermen we noemen dit het  conserveren van linoleum. Het conserveren is het aanbrengen van een of meerdere beschermlagen die bestaan uit zogeheten polymeren. In de volksmond noemen wij dit een waslaag aanbrengen. Het aanbrengen van een beschermende waslaag bij een nieuwe linoleum vloer heeft zo haar voordelen.

  1. De vloer is eenvoudiger te onderhouden voor de reguliere schoonmaak.
  2. Minder kans op slijtage.
  3. Mooie uitstraling van het linoleum, u kunt kiezen uit verschillende glans gradaties, namelijk matglans, zijdeglans of hoogglans. Alle vloeren worden behandeld met hoogwaardige coatings of wassen. Vloeronderhoud linoleum

Diep strippen linoleum

Al oude waslagen worden verwijderd door neutrale reinigers met speciale machines, hierbij moet zeer nauwkeurig te werk worden gegaan om het linoleum niet te beschadigen door overmatig watergebruik en  het verkeerde gebruik van zogeheten diep strippers. Nadat de oude waslagen zijn verwijderd van de linoleum vloer wordt de vloer weer opgebouwd door het aanbrengen van een of meerdere waslagen met polymeer. Hierbij heeft u ook weer een keuze uit verschillende glans gradaties. Na de onderhoudsbeurt krijgt u van ons een reinigingen advies voor de reguliere schoonmaak.
Top strippen linoleum
De bestaande vloer heeft een basislaag waar overheen meerdere polymeer- of waslagen zijn aangebracht. Voordeel hiervan is dat alleen de oude waslagen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht. Wacht uiteraard niet totdat de basislaag is aangetast, de vloer raakt beschadigd en de reiniging zal opnieuw moeten gebeuren volgens het diep strippen van linoleum.
Periodiek onderhoud of opblokken linoleum
Het linoleum krijgt periodiek een behandelbeurt, looppaden en entrees worden behandeld of gecorrigeerd met een waslaag. Deze frequentie kan wel oplopen naar een paar keer per jaar.
Verschillende termen gebruikt bij het linoleum onderhoud:
  1. dweilwas – polymeer was die vermengt wordt met water en hierna door een mop systeem wordt aangebracht op het linoleum
  2. sprayen of opblokken – plaatselijk krassen en kale plekken op het linoleum bijwerken. Zogeheten looppaden worden eenvoudig bijgewerkt zonder enige hinder.
  3. topstrippen of topcoaten – als het sprayen of opblokken van linoleum  onderhoud niet meer volstaat dan gaan we de linoleum vloer topstrippen of topcoaten, de bovenste polymeer laag wordt verwijderd  of gestript, na deze dieptereiniging krijgt het linoleum weer een of twee nieuwe lagen met polymeer.
  4. diepstrippen of recoaten – is er een zodanige verkleuring ontstaan, of zijn vlekken op geen enkele andere manier te verwijderen dan gaan we de linoleum vloer diepstrippen of recoaten. Het linoleum wordt ontdaan van alle polymeer- of waslagen. Hierdoor bereiken wij de zogeheten kale linoleum vloer. Nu wordt de vloer behandeld met een zogeheten sealer, deze sealer sluit de kale vloer af en maakt deze weer bewerkbaar voor de volgende stap, de nieuwe polymeerlagen aanbrengen op het linoleum. Na deze deze stappen is het linoleum weer eenvoudig te onderhouden.

Alles weten over linoleum Linoleum onderhoud