Marmoleum onderhoud

Marmoleum is eigenlijk een verbastering van het woord linoleum, deze verbastering is ontstaan doordat marmoleum de eigenschap heeft van een marmerachtige textuur of structuur van de toplaag. De behandelmethodiek van dit product is hetzelfde als die van linoleum. Marmoleum onderhoud is van groot belang.

Marmoleum heeft de eigenschappen dat het zeer duurzaam is de vloer is samengesteld uit verschillende soorten grondstoffen zoals lijnolie, houtmeel, jute en kalksteen, met als extra eigenschap een marmerachtige structuur. In het algemeen is linoleum marmoleum te onderhouden en te reinigen. Deze elastische vloersoort wordt dan ook zeer veel toegepast in scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen. De marmoleum vloeren worden veel gebruikt in gebouwen met een hoge belopingsgraad.

Het juiste onderhoud van marmoleum. Ook marmoleum is onderhevig aan slijtage en vervuiling, vooral het inlopen van zand en vuil geeft op den duur krasjes en versleten of zogeheten looppaden op de elastische marmoleum vloer. Veelal wordt de vloer ook nog eens grauw door het vele gebruik van van verschillende reinigingsmiddelen en coatings. Hieronder beschreven wat de verschillende behandeltechnieken zijn voor het reinigen, beschermen en onderhouden van marmoleum of linoleum. Vloeronderhoud marmoleum. Marmoleum vloer onderhoud.

Periodiek onderhoud marmoleum

Het marmoleum krijgt periodiek een behandelbeurt, looppaden en entrees worden behandeld of gecorrigeerd met een waslaag. Deze frequentie kan wel oplopen naar een paar keer per jaar. Marmoleum reinigen.

Nieuw gelegd marmoleum

Zodra de nieuwe vloer is geplaatst is het raadzaam om de vloer te beschermen we noemen dit het  conserveren van marmoleum. Het conserveren is het aanbrengen van een of meerdere beschermlagen die bestaan uit zogeheten polymeren. In de volksmond noemen wij dit een waslaag aanbrengen. Het aanbrengen van een beschermende waslaag bij een nieuwe marmoleum vloer heeft zo haar voordelen. Marmoleum beschermen.

  • De vloer is eenvoudiger te onderhouden voor de reguliere schoonmaak.
  • Minder kans op slijtage.
  • Mooie uitstraling van het marmoleum, u kunt kiezen uit verschillende glans gradaties, namelijk matglans, zijdeglans of hoogglans.

Diep strippen marmoleum

Alle oude waslagen worden verwijderd door neutrale reinigers met speciale machines, door de ongelijk marmerachtige structuur van het elastische tapijt moet men zeer nauwkeurig te werk gaan, dit om het marmoleum niet te beschadigen door overmatig watergebruik en  het verkeerde gebruik van zogeheten diep strippers. Nadat de oude waslagen zijn verwijderd van de marmoleum vloer wordt de vloer weer opgebouwd door het aanbrengen van een of meerdere waslagen met polymeer of polymeren. Hierbij heeft u ook weer een keuze uit verschillende glans gradaties. Na de onderhoudsbeurt krijgt u van ons een reinigings advies voor de reguliere schoonmaak en een eenvoudig marmoleum onderhoud. Marmoleum vloer strippen.

Top strippen marmoleum

De bestaande vloer heeft een basislaag waar overheen meerdere polymeer- of waslagen zijn aangebracht. Voordeel hiervan is dat alleen de oude waslagen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht. Wacht uiteraard niet totdat de basislaag is aangetast, de vloer raakt beschadigd en de reiniging zal opnieuw moeten gebeuren volgens het diep strippen van marmoleum en elastische vloeren. Marmoleum strippen. Alles weten over marmoleum
Marmoleum reinigen
Marmoleum onderhoud