Het belang van een PVC vloer reinigen. Een PVC vloer is een van de meest duurzame elastische vloersoorten, doordat pvc vloeren niet poreus zijn laten zij geen vocht door, echter door het binnenlopen van vuil en bijvoorbeeld zand is ook deze vloer onderhevig aan slijtage. Door de tijd zullen er krassen en zogeheten kale looppaden ontstaan. U zult de pvc vloeren moeten reinigen en beschermen tegen vuil, onderhoud is hier een pre. Hieronder kort beschreven wat de Clean Expert voor u kan betekenen.

Reinigen van nieuwe PVC vloeren

Het is verstandig om nieuwe PVC vloeren van te voren te voorzien met een zogeheten PU beschermlaag of coating, de extra beschermlaag brengt zo haar voordelen mee:

  1. Vuil laat zich makkelijk verwijderen, voordeel voor de reguliere schoonmaak.
  2. Rubber zoals schoenzool strepen laten zich makkelijker verwijderen.
  3. Door de behandeling met een coating vloeien de aanhecht naden goed dicht, daardoor een nog hogere vochtbestendigheid.
  4. Een langere levensduur, zeker op de langere termijn. Onderhoud is uiteindelijk behoud van uw elastische vloer.

Het diepstrippenĀ 

Na jaren van bevuiling is het diepstrippen en reinigen van PVC vloeren een pre. Looppaden en waslagen die vervuiling vertonen zijn niet meer met een normaal reinigingsmiddel te verwijderen. Bij het diepstrippen worden alle oude waslagen verwijderd met speciale machines en reinigingsproducten. Hierbij wordt zeer grondig te werk gegaan, overmatig watergebruik en de verkeerde hantering van reinigingsmiddelen zult u bij ons niet meemaken. Na het diepstrippen wordt de vloer weer beschermd met een PU coating.

Periodiek onderhoud of opblokken

U kunt er ook voor kiezen om de PVC vloer frequenter te reinigen, vloeren worden een keer in de zoveel tijd weer bijgewerkt, looppaden en entrees worden gecorrigeerd of behandeld met een PU Coating speciaal voor PVC vloeren.

Wilt u meteen een afspraak of een vrijblijvende offerte, ga dan naar het contactformulier van Clean Expert.