Natuursteen impregneren

Veel natuursteen soorten zoals marmer, graniet en hardsteen zijn gevoelig voor vuil en vlekken. Beschermen of impregneren van natuursteen is dan ook noodzakelijk. Hieronder een uitleg wat het impregneren van natuursteen inhoud.

1. Vooraf aan het impregneren van natuursteen ondergaat de vloer of gevel eerst een diepte reiniging, enkele voorbeelden hiervan zijn het schuren, borstelen of polijsten van de vloer. Deze reiniging van natuursteen is essentieel voor de volgende stap, het beschermen, impregneren of kleur verdiepend maken van natuursteen. Hoe schoner de tegels, gevel of natuursteen, hoe beter het impregneermiddel zal hechten of intrekken.

2. Natuursteen impregneren of natuursteen coaten. In deze fase wordt er een impregneermiddel of coating speciaal voor natuursteen aangebracht op het natuursteen. Er zijn verschillende coatings of impregneer middelen beschikbaar. Alle impregneer middelen die wij gebruiken zijn dampdoorlatend. Dit betekent dat de vloer of gevel altijd overtollig vocht in de steen kwijtraakt. Bij een eventuele vrijblijvende inventarisatie adviseren wij de juiste impregneermiddelen. Na het impregneren van het natuursteen of de tegels kan de vloer een tijd niet belopen worden, dit varieert per soort en per middel. De beschermende werking van het impregneer middel treedt na 12 tot 24 uur op.

3. Na het impregneren van natuursteen ontvangt u van ons een eenvoudig onderhoudsplan.

Garantie bij het natuursteen impregneren

Het impregneren van natuursteen is geen garantie voor het binnendringen van vuil of vocht. Bij beschadigingen aan het natuursteen zal ook het impregneermiddel voor tegels verloren gaan. Het impregneren van vloeren valt onder periodiek onderhoud, dit betekent dat het impregneren moet worden herhaald, bij de meeste natuursteen soorten is dit één keer per jaar of één keer per twee jaar.

Is het impregneren duur ?

Nee, een goed geïmpregneerde vloer heeft zo haar voordelen. De vloer is eenvoudiger te onderhouden met veel minder schoonmaak artikelen, de kans op onherstelbare vlekken wordt tot wel 50% gereduceerd ten opzichte van een niet geïmpregneerde vloer. De vloer blijft veel langer mooi nadat deze geïmpregneerd is.

Wilt u een vrijblijvende inventarisatie en een offerte op maat, bel ons dan gerust even op of maak een afspraak via ons contactformulier.

Natuursteen impregneren, marmer impregneren, Belgisch hardsteen donker maken, tegels impregneren. Impregneermiddel natuursteen.

natuursteen impregneren, marmer impregneren
Het impregneren van marmer