Skip to content

NATUURSTEEN IMPREGNEREN

Bescherm uw natuursteen vloer met een extra laag die vocht, vuil en vloeistof afstotend is

Natuursteen impregneren = natuursteen beschermen

Veel natuursteen soorten zoals marmer, graniet en hardsteen zijn gevoelig voor vuil en vlekken. Beschermen of impregneren van natuursteen is dan ook noodzakelijk. Hieronder geven wij uitleg wat het impregneren van natuursteen inhoud.

Hoe werkt het impregneren van natuursteen?

Een impregnatie behandeling van een natuursteen vloer wordt idealiter uitgevoerd in 3 stappen. Dit is de beste manier om uw natuursteen te beschermen.

Stap 1: Grondig reinigen en schoonmaken van de natuursteen vloer

Vooraf aan het impregneren van natuursteen ondergaat de vloer of gevel eerst een diepte reiniging. Enkele voorbeelden hiervan zijn het schuren, borstelen of polijsten van de vloer. Deze reiniging van natuursteen is essentieel voor de volgende stap, het beschermen, impregneren of kleur verdiepend maken van natuursteen. Hoe schoner de tegels, gevel of of vloer van natuursteen, hoe beter het impregneermiddel zal hechten of intrekken

Stap 2: Beschermen van het natuursteen

Deze stap is het natuursteen impregneren of het natuursteen coaten. In deze fase wordt er een impregneermiddel of coating, speciaal voor natuursteen, aangebracht op het natuursteen. Er zijn verschillende coatings- of impregneer middelen beschikbaar. Alle impregneer middelen die wij gebruiken zijn dampdoorlatend. Dit betekent dat de vloer of gevel altijd overtollig vocht in de steen kwijtraakt. Bij een eventuele vrijblijvende inventarisatie adviseren wij de juiste impregneermiddelen.

Na het impregneren van het natuursteen of de tegels kan de vloer een tijd niet belopen worden, dit varieert per soort en per middel. De beschermende werking van het impregneer middel treedt na 12 tot 24 uur op.

Stap 3: Een onderhoudsplan voor het periodiek schoonmaken van natuursteen

Als het natuursteen geïmpregneerd is, dan is het ook gemakkelijker schoon te maken en schoon te houden

Na het impregneren van natuursteen ontvangt u van ons een eenvoudig onderhoudsplan. In dit plan beschrijven wij hoe u uw natuursteen het beste kunt periodiek kunt schoonmaken en onderhouden.

Is het impregneren van natuursteen duur?

Nee, een goed geïmpregneerde natuursteen vloer heeft zo haar voordelen. De vloer is eenvoudiger te onderhouden met veel minder schoonmaak artikelen. De kans op onherstelbare vlekken wordt tot wel 50% gereduceerd ten opzichte van een niet geïmpregneerde vloer. De vloer blijft veel langer mooi nadat deze geïmpregneerd is.

Wilt u een vrijblijvende inventarisatie en een offerte op maat, bel, of app ons dan gerust even op of maak eenvoudig een online afspraak.

Garantie van Clean Expert bij het impregneren van natuursteen

Het impregneren van natuursteen is geen garantie tegen het binnendringen van vuil of vocht. Bij beschadigingen aan het natuursteen zal ook het impregneermiddel voor tegels verloren gaan. Het impregneren van vloeren valt onder periodiek onderhoud. Dit betekent dat het impregneren moet worden herhaald. Bij de meeste natuursteen soorten is dit één keer per jaar of één keer per twee jaar.
Back To Top
×