Verschillende behandeltechnieken die men toe kan passen nadat het hout of parket is gereinigd of geschuurd.

  1. Parketlak of houtlak – De houten vloer of het parket wordt voorzien van een kras beschermende en slijtvaste lak. Voor een optimale uitstraling dient deze behandeling meerdere malen te worden herhaald. Afhankelijk van uw keuze zullen wij in overleg de juiste lak gebruiken.
  2. Hardwax olie – De houten vloer of het parket wordt voorzien van een hardwax olie, deze drogende olie geeft een mattere uitstraling aan het hout of parket, de vloer is door deze was/ olie zeer goed bestand tegen vuil, vlekken en vocht. Na de behandeling met hardwax olie kunt u de vloer ook licht vochtig schoonmaken of reinigen.
  3. Vloerolie – Deze olie soorten zijn zeer populair vanwege de vele variaties die kunnen worden toegepast, waardoor zij een unieke uitstraling krijgen. Deze behandeltechniek hebben een andere onderhoudstechniek, deze techniek dient ook te worden gehanteerd voor het optimale behoud van de houten vloer of het parket. Tegenwoordig is het ook mogelijk om verschillende kleuren te gebruiken op de vloer, echter ieder parket of houtsoort heeft zo haar unieke eigenschappen.
  4. Coating UV – Deze methode is niet nieuw maar wel verder uit ontwikkeld en verbeterd, groot voordeel bij deze manier van het beschermen van de houten vloer of parket is dat de drogings tijd van de lak aanzienlijk wordt verkort, vooral zakelijk biedt dit vele voordelen.