[heading]Parketvloer schuren, houten vloer schuren[/heading]

 

Bij het schuren van houten vloeren of parket is het essentieel dat de oude waslagen, oliën of lakken goed worden verwijderd, anders zal de vloer de nieuwe hechting van de nieuwe was, olie of laklaag af blijven stoten. Tevens dienen krasjes en oneffenheden grondig te worden behandeld om deze te laten verwijderen of te minimaliseren. Daarom wordt de vloer veelal in 3 fases geschuurd.

  1. De vloer wordt geschuurd met korrel 40, door de ruwe oppervlakte worden oude waslagen, oliën en lakken volledig verwijderd, dit geldt ook voor de ruwere krassen.
  2. Na de eerste fase wordt er met een fijnere korrel gewerkt meestal is dit korrel 80. Kleine krassen verdwijnen en de vloer wordt al weer iets gladder.
  3. De laatste fase van het schuren gebeurt met een korrel 120, na deze schuurfase is het hout of parket weer glad, hierna volgt soms nog de laatste of extra fase het polijsten.
  4. Polijsten van parket of houten vloeren. In deze laatste fase wordt de vloer gepolijst om de nerven van het hout af te sluiten. Door de verdichte toplaag laat de vloer zich goed behandelen met verschillende oliën, waslagen of lakken.

Na het schuren of polijsten van uw houten vloer of parket gaat u een keuze maken uit de verschillende behandeltechnieken ter bescherming en uitstraling van de vloer.

Lakken, waxen, oliën of een UV-coating aanbrengen op houten vloeren en parket.

Alle vloeren worden door ervaren parketspecialisten behandeld, het stofvrij schuren van de vloer behoort hierbij ook tot de opties. Wij schuren en polijsten houten vloeren of parket bij zakelijke klanten als ook bij particuliere klanten.

Parketvloer schuren, maak snel een online afspraak

Houten vloer polijsten, vloeronderhoud begint hier. Houten vloer schuren.