Skip to content

COMPUTER- EN SERVER REINIGING

Specialistisch reinigen en periodiek onderhoud van server ruimtes en computers

Clean Expert is de specialist voor computer en serverruimte reiniging

Ondeskundig onderhoud en reiniging van ruimtes waar uw servers of andere bedrijfskritieke hightechapparatuur staan, kunnen enorme gevolgen hebben voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarnaast zijn computers en toebehoren vandaag de dag niet meer weg te denken op de werkplek. Deze zijn dan ook onderhevig aan allerlei soorten vervuiling zoals: stof, huidvet, nicotineaanslag, etensresten, koffie en haar. Computerreiniging is dan de oplossing. Lees hier over alle mogelijkheden.

Computerreiniging voor bedrijven, zorginstellingen en ziekenhuizen

Ruimtes waar uw servers of andere bedrijfskritieke hightechapparatuur staan, laat u natuurlijk onderhouden en reinigen door een specialist. Ondeskundig handelen kan immers enorme gevolgen hebben voor de continuïteit van uw organisatie. Denk hierbij aan kortsluiting of servers die uit vallen. Wij zijn specialist in het reinigen van serverruimtes.

Onze specialistische medewerkers reinigen uw server en computervloer zeer grondig met een reinigingsmiddel en een miniem aan vocht. Ook wordt er met micro- vezeldoeken gewerkt die een minimum aan statische elektriciteit afgeven. Eventueel kunnen wij de computervloer na reiniging voorzien van een beschermlaag of een coating die voldoet aan de ESD Norm. (Electrostatic Discharge of Elektrostatische ontlading) Op uw verzoek kunnen we ook de ruimte onder de verhoogde vloer schoonmaken met behulp van een krachtige industriële stofzuiger.

U kunt daarnaast ook gebruik maken van onze computerreiniging.

Wanneer of waarom een computervloer reinigen?

Er zijn verschillende redenen en situaties om een vloer in een serverruimte te reinigen. Denk hierbij aan:

 • Na een verbouwing of aanpassing komt er veelal stof en troep vrij. Het is dan gewenst om de computervloer en bijvoorbeeld de ventilatieruimte daaronder grondig te reinigen. Dit alles wordt zeer voorzichtig uitgevoerd.
 • Over het algemeen is uw serverruimte of computerruimte het kloppend hart van uw bedrijf of instelling. Het is dan ook niet verstandig om dit door de reguliere schoonmaak aan te laten pakken met een sopje en een sponsje. Wij verzorgen uw periodieke reiniging van computervloeren voor u van a tot z.
 • Wij demonteren en reinigen de computervloer zeer behendig en plaatsen alle panelen weer netjes terug. U ondervindt hier geen last van tijdens het werkproces.
 • Patchkasten, servers en andere gevoelige computeronderdelen reinigen wij met zo min mogelijk vocht. Vraag gerust eens naar de oplossingen die wij hebben op het gebied van computervloer reiniging of het reinigen van server ruimtes en patch kasten.

Computervloer reinigen, computervloer schoonmaken, vloerpanelen reinigen computerruimtes. Computerreiniging en toetsenbord schoonmaken

Computer reiniging

Computers en toebehoren, zijn apparatuur die vandaag de dag niet meer weg te denken zijn op de werkplek van tegenwoordig. Computers, toetsenborden, monitoren, muizen, printers en telefoontoestellen zijn apparatuur die dagelijks en op elk kantoor door meerdere mensen gebruikt worden. Het zogeheten „nieuwe werken”. Deze zijn dan ook onderhevig aan allerlei soorten vervuiling zoals: stof, huidvet, nicotineaanslag, etensresten, koffie en haar. Computerreiniging is dan de oplossing.

Tevens trekken dit soort apparatuur nou eenmaal dagelijks een grote hoeveelheid stof en vuil aan doordat de koelventilatoren continu permanent lucht aanzuigen. Computerreiniging met een periodieke frequentie is dan ook een pré. Wij adviseren dan ook om een computer minimaal twee keer per jaar schoon te maken.

Clean Expert krijgt deze apparatuur weer schoon en stofvrij voor een fractie van de aanschafwaarde, alle apparatuur wordt met een anti-statische reiniger afgenomen wat een snelle her-vervuiling voorkomt

Enkele feiten waarom computerreiniging tegenwoordig niet als een ondergeschoven kindje kan worden behandeld:

 • Op een toetsenbord van een computer komen wel 400x zoveel bacteriën voor als op een toiletbril.
 • Hierdoor heeft een werknemer veel meer kans op bijvoorbeeld een verkoudheid of huidirritatie door computerverontreiniging of vieze toetsenborden.

Welke IT componenten kunnen wij specialistisch reinigen?

Er zijn verschillende attributen die zijn verbonden met servers en computers die wij specialistisch kunnen reinigen. Denk hierbij aan:
 • Computers, tablets en laptops
 • Toetsenborden en muizen
 • Printers en faxen
 • Kopieerapparaten
 • Telefoons, mobiele telefoons
 • Complete systemen
 • Server ruimtes en computervloeren

Computer- en server reiniging voor wie?

Wij kunnen heel veel betekenen voor de volgende branches en instanties

 • Middelgrote en grote bedrijven, met werkplekken vanaf 50 stuks, en kleinere server ruimtes tot zeer grote complexe server ruimtes.
 • Overheidsgebouwen.
 • Ziekenhuizen en grotere verzorgingstehuizen of zorginstellingen.
 • Beveiligde server ruimtes waar veel dataverkeer wordt ontvangen en verzonden.
 • Onderaanneming van de reguliere schoonmaakbedrijven. Dit is dan een onderdeel van het periodiek onderhoud of de specialistische reiniging van computers of computervloeren.
Back To Top
×