Skip to content

NATUURSTEEN REINIGEN & ONDERHOUDEN

Tips voor het schoonmaken, reinigen en onderhouden van natuurstenen vloeren

Natuursteen onderhoud en marmer schoonmaken

Natuurstenen vloeren zijn chique en exclusieve vloeren. Natuursteen onderhoud, in welke vorm dan, ook dient door specialisten te worden uitgevoerd. Welke soort natuursteen u ook heeft, marmer, basalt, leisteen, hardsteen of travertin, al deze vloeren dienen specialistisch onderhouden te worden. Ontdek hier alle reinigings- en onderhoudsmogelijkheden.

Natuursteen specialistisch onderhouden

Clean Expert heeft dan ook de expertise en ervaring om deze vloeren deskundig te onderhouden. Gaat hem om natuursteen vloeren reinigen, polijsten, schuren, repareren of impregneren bij Clean expert vindt u de expertise. Schoonmaken van marmer en natuursteen.

Clean Expert heeft de expertise en ervaring om natuursteen vloeren deskundig te onderhouden

Verschillende reinigingsmethodes voor periodiek onderhoud van natuursteen

Hieronder de specialismes uitgelicht waarin wij u van dienst kunnen zijn. Periodiek onderhoud van natuursteen begint hier. Marmer schoonmaken en natuursteen reinigen.

Er zijn verschillende specialistische reinigingsmethodes die we kunnen toepassen voor het onderhouden van natuursteen. Bij deze een overzicht van de specialismes:

Specialistisch natuursteen vloeronderhoud

Jaarlijks doet de Clean Expert het specialistisch onderhoud van de natuursteen vloer in een duinvilla in Noordwijk. Bekijk hier meer details van dit natuursteen onderhoudsproject.

Overige schoonmaak technieken van natuursteen

Het schoonmaken van natuursteen, zoals marmer, bevat nog veel meer specialisme. Hieronder zullen wij nog een paar natuursteen bewerkingen noemen. Al deze schoonmaak technieken kunnen we bij u hanteren:

Kleurverdiepen hardsteen

Kleurverdiepen is het natuursteen donkerder maken en tevens beschermen tegen vuil en vlekken. Deze speciale behandeling passen wij vaak toe op Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, Iers hardsteen en verschillende basalt soorten. Toepassingen worden vaak periodiek herhaald en is een techniek die is aanbevolen voor het reinigen en beschermen van natuursteen terrassen. Zowel binnen als buiten toepasbaar.

Cementsluier verwijderen

Het verwijderen van hardnekkige cementsluier op natuursteen en keramische tegels. Na het betegelen van de vloer of badkamer blijft er vaak een grijze waas achter op de tegels of het natuursteen. Veelal is deze waas met de juiste behandeling en producten weer snel te verwijderen. We hebben ook een speciale behandelmethode voor het verwijderen van cementsluier door het ontstaan van epoxy voegsels.

Kristalliseren of mineraliseren

Bij het mineraliseren of het kristalliseren worden verschillende soorten natuursteen licht geboend met een boenmachine. Hierbij wordt een chemische stof toegevoegd waardoor het natuursteen weer op glans komt. De bovenlaag wordt iets verdicht. Krassen en beschadigingen blijven veelal zichtbaar op de vloer. Kristalliseren van natuursteen is niet te vergelijken met het polijsten of schuren van natuursteen of marmer. Kristalliseren is een tijdelijke of periodieke schoonmaak behandeling van natuursteen.

Vlekken verwijderen natuursteen

Hardnekkige vlekken in natuursteen worden professioneel gereinigd met de juiste reinigingsmiddelen. Hierna wordt de vloer of het natuursteen weer hersteld door bijvoorbeeld het kleur verdiepen of polijsten. Marmer schoonmaken doet u met de Clean Expert.

Vloeronderhoud supermarkten en retail

Diepte reinigen of schoonmaken van vloeren in supermarkten of winkels. Desnoods gebeurt dit ’s avonds of ’s nachts. Na het reinigen van de tegelvloer wordt deze eventueel nog beschermd tegen vuil en vocht. Hierbij kunnen eventuele onderhoudscontracten worden afgesloten met een periodieke frequentie voor het schoonmaken van tegels en natuursteen.

Anti graffiti

Wij verwijderen graffiti of andere vormen van vandalisme die zijn aangebracht door verf op een professionele manier van muren, objecten, monumenten of gebouwen. Na de verwijdering van de graffiti of beschadiging, behandelen wij u natuursteen, gevel of gebouw zo, dat bij een eventuele volgende poging de graffiti eenvoudig en doeltreffend verwijderd kan worden.

Opvullen en behandelen van beschadigingen

Eventuele kleine beschadigingen aan een aanrechtblad van marmer, of een aanrechtblad van graniet, behandelen wij eenvoudig met een nieuwe manier van repareren, de zogenaamde UV-methode. Deze methode, die is overgewaaid uit de tandheelkunde, is een goedkopere oplossing dan bijvoorbeeld het geheel vervangen van een aanrechtblad van natuursteen. Deze methode wordt op dit moment alleen nog uitgevoerd tussen Amsterdam, Leiden en Den Haag. Natuursteen repareren of natuursteen reparatie is een goedkopere oplossing dan het vervangen.

Opleveringsschoonmaak

Vaak worden vloeren niet zo goed opgeleverd. Cementsluier en ander bouwafval bevinden zich dan nog op de vloer. Wij verwijderen vakkundig in een korte tijd al deze obstakels van de vloer. Hierna wordt de vloer nog een keer goed gereinigd. Wilt u snel vlekken verwijderd hebben of gebruik maken van onze opleverdiensten, bel, of app ons dan snel even, of maak een afspraak via ons contactformulier. Snel cementsluier verwijderen en schoonmaken van de vloer. Gespecialiseerd in opleveringsschoonmaak.

Tot slot: Het onderhoud van natuursteen heeft over het algemeen een andere benadering van schoonmaken dan de reguliere schoonmaak zoals linoleum, marmoleum, hout, parket of PVC vloeren. Houdt hier altijd rekening mee met een eventueel onderhoudsplan voor natuursteen. Professionele schoonmaakmiddelen kopen voor natuursteen onderhoud.

Back To Top
×