Skip to content

NATUURSTEEN POLIJSTEN

Een goedkope en snelle manier om uw natuursteen vloer weer mooi glanzend te krijgen

Glanzend gepolijst natuursteen

Natuursteen is onderhevig aan slijtage en dient eens in de zoveel tijd te worden gereinigd en gepolijst. Clean expert heeft deze expertise als het gaat om het reinigen en polijsten van natuursteen zoals marmer, granito, terrazzo, graniet, leisteen, Belgisch hardsteen, travertin en Chinees hardsteen. Lees hier alles over het polijsten van natuursteen.

Werkwijze natuursteen polijsten

Met het herstellen van natuursteen door middel van het polijsten, gaan wij op de volgende wijze te werk.

Het natuursteen ondergaat eerst een reiniging. Dit komt tot stand met een schijf machine met grove pads en de juiste reinigingsmiddelen. Na de reiniging is de vloer vrij van oude waslagen, vuil, vet, lichte krasjes en lichte vlekken.

Hierna wordt de vloer weer opgebouwd door middel van het natuursteen polijsten. In verschillende fases wordt de vloer weer opgebouwd naar een glanzend niveau. Hierin kunt u kiezen uit verschillende glansgradaties zoals matglans, zijdeglans en hoogglans.

Houdt er rekening mee dat diepere krassen en beschadigingen, door alleen de behandeltechniek polijsten, niet worden verwijderd. Hiervoor zult u de vloer moeten laten slijpen of schuren.

Na afloop wordt de vloer veelal geïmpregneerd. Dit beschermt het natuursteen tegen het snel intrekken van vocht en vlekken.

Marmer polijsten zelf doen?

Wij raden u sterk af om zelf natuursteen, zoals marmer, zelf te polijsten. Het polijsten van marmer is een vak apart. Het gebruik van de juiste reinigingsmiddelen, polijstpoeder en het gebruik van de speciale machines om natuursteen te polijsten, vraagt ervaring.

De uitvoerders van de Cleanexpert hebben deze en nog vele specialistische behandelingen reeds jaren onder de knie als het om natuursteen schoonmaken of marmer polijsten gaat. Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het polijsten van marmer, graniet of ander natuursteen, bel, app of vul even het contactformulier in.

Onderhoudscontract natuursteen polijsten

Wilt u altijd een optimale uitstraling van natuursteen hebben, dan kan dit met een onderhoudscontract van de Clean Expert. Hieronder een stappenplan wat u kunt verwachten bij een onderhoudsplan voor het polijsten van natuursteen.

  1. Inventarisatie en een vrijblijvende offerte. De vloer wordt geïnventariseerd en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte met hierin de frequentie voor het polijsten of kristalliseren van natuursteen.
  2. Na een eventueel akkoord, gaan wij de natuursteen vloer de zogeheten nul-beurt geven. In deze fase worden eventuele kleine natuursteen reparaties toegepast en ook wordt het natuursteen in zijn geheel gereinigd. Na deze fase wordt het natuursteen in meerdere fases gepolijst en eventueel geïmpregneerd tegen vuil en vlekken.
  3. Periodiek wordt nu het natuursteen onderhouden. Dit kan een keer per jaar zijn, maar ook maandelijks. Het kristalliseren, polijsten en impregneren van natuursteen zijn terugkomende technieken bij het onderhoudsplan. De planning wordt altijd ruimschoots van te voren met u besproken.

Wilt u meer informatie over het polijsten, impregneren of kristalliseren van marmer maak dan gerust even een afspraak via ons contactformulier of bel ons even.

Natuursteen zoals marmer schoonmaken

Graag lichten we nog wat tips uit voor het schoonmaken van natuursteen.

Gebruik geen zuurhoudende reinigingsproducten

Bij het reinigen van marmer of andere kalkhoudende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, travertin of kalksteen, is het uitgesloten om met zuurhoudende producten uw vloer, wanden of tegels te behandelen. Waarom? Zuur heeft de eigenschap om kalk op te lossen, in verschillende soorten natuursteen zitten zeer hoge kalkwaardes, zelfs lichte zuren kunnen bij een gepolijste vloer of wand direct schade aanbrengen.

Voorkom dan ook alle reinigingsproducten die op zuurbasis te koop zijn

Het beste koopt u zuurvrije reinigers speciaal voor natuursteen. Bij twijfel altijd het product testen op een losse tegels of op een onopvallende plaats. Gebruik ook geen schoonmaakazijn zoals op vele forums wordt beweerd, schoonmaakazijn heeft een zeer hoge zuurgraad.

Wanneer zit er kalk in mijn natuursteen?

Dit kunt u eenvoudig testen. U pakt een losse tegel die niet meer gebruikt wordt. Breng een druppeltje schoonmaak azijn aan op de tegel. Als er in het natuursteen kalk aanwezig is, dan gaat dit meteen bruisen. Veelal is er direct een doffe plek aanwezig die ruw of poreus aanvoelt. In dit geval is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van zuur op natuursteen. In Nederland worden er verschillende schoonmaak producten verkocht voor natuursteen die geen zuur bevatten. HG, Moeller Stone Care en Lithofin hebben speciale reinigingsproducten voor het gebruik op natuursteen.

Back To Top
×