Skip to content

BETON POLIJSTEN

Gepolijst beton. Een duurzame oplossing met vele voordelen!

Betonvloer polijsten is een milieuvriendelijke oplossing

Het polijsten van beton is een milieuvriendelijke, duurzame én tevens een relatief goedkope oplossing om uw betonvloer te beschermen. Naast een esthetische uitstraling heeft het nog veel voordelen. Ontdek ze hier.

Hoe werkt het polijsten van beton

De ruw gestorte, of ruw bewerkte betonnen vloer, ondergaat verschillende schuurfases in meerdere stappen. Dit kan een nieuw gestorte betonnen vloer zijn, maar ook een bestaande betonnen vloer.

Gemiddeld zijn dit 4 tot 7 schuur- en polijstfases die van grof tot zeer fijn gaan. Hierdoor krijgt u een mooie gepolijste betonnen vloer met een gesloten toplaag. Wij werken met verschillende slijp- en schuursystemen voor een optimaal gepolijste betonnen vloer.

Vraag één van onze adviseurs naar de mogelijkheden voor het beton polijsten.

Wanneer overgaan tot beton polijsten

Het schuren en polijsten van betonnen vloeren doen wij projectmatig. Dit betekent over het algemeen, dat dit om groter projecten gaat. Denk dan aan parkeergarages van beton, magazijnvloeren van beton, winkelvloeren van beton en bedrijfsvloeren van beton.

Dus wat wij zoal kunnen betekenen:

  • Versleten magazijn vloer polijsten
  • Parkeergarage slijpen en polijsten
  • Winkelvloer polijsten
  • Bedrijfsvloer schuren en polijsten

Wat zijn de kosten voor het polijsten van een betonnen vloer?

20 tot 30 jaar geleden waren de kosten voor het slijpen, schuren en polijsten van een betonnen vloer beduidend hoger dan tegenwoordig. Hierbij waren meterprijzen van € 100,- tot € 150,- per vierkante meter totaal geen uitzondering op de regel voor het polijsten van betonnen vloeren.

Tegenwoordig is dit een ander verhaal. Door verbeterde schuur- en polijst technieken is de meterprijs voor het schuren en polijsten van een betonnen vloer aantrekkelijker geworden. Gemiddeld is het tegenwoordig zo, dat grote projectmatige betonvloeren geschuurd en gepolijst kunnen worden voor een meterprijs die varieert tussen € 25,- en € 35,-.

Vergeet niet dat een goed gepolijste betonnen vloer gemaakt van een C 25 tot C 40 klasse dan zomaar weer een 20 tot 25 jaar meegaat.

Back To Top
×