Skip to content

PVC REINIGEN

Alles wat u moet weten over het reinigen, beschermen en onderhouden van PVC vloeren

Het belang van een PVC vloer reinigen

Een PVC vloer is één van de meest duurzame elastische vloersoorten. Doordat pvc vloeren niet poreus zijn, laten zij geen vocht door. Echter door het binnenlopen van vuil en bijvoorbeeld zand, is ook deze vloer onderhevig aan slijtage. Door de tijd zullen er krassen en zogeheten kale looppaden ontstaan. U zult de pvc vloeren moeten reinigen en beschermen tegen vuil. Onderhoud is hier een pré. Hieronder kort beschreven wat de Clean Expert voor u kan betekenen.

Reinigen van nieuwe PVC vloeren

Het is verstandig om nieuwe PVC vloeren van te voren te voorzien van een zogeheten PU beschermlaag of coating. Deze extra beschermlaag brengt zo haar voordelen mee:

  1. Vuil laat zich makkelijk verwijderen, voordeel voor de reguliere schoonmaak.
  2. Rubber, zoals schoenzool strepen, laten zich makkelijker verwijderen.
  3. Door de behandeling met een coating, vloeien de aanhecht naden goed dicht en zorgt voor een nog hogere vochtbestendigheid.
  4. Een langere levensduur, zeker op de langere termijn.

Onderhoud is uiteindelijk behoud van uw elastische vloer

Reinigen van bestaande PVC vloeren

Na jaren van bevuiling is het diepstrippen en reinigen van PVC vloeren een pré. Looppaden en waslagen, die vervuiling vertonen, zijn niet meer met een normaal reinigingsmiddel te verwijderen.

Bij het diepstrippen worden alle oude waslagen verwijderd met speciale machines en reinigingsproducten. Hierbij wordt zeer grondig te werk gegaan. Overmatig watergebruik en de verkeerde hantering van reinigingsmiddelen zult u bij ons niet meemaken.

Na het diepstrippen wordt de vloer weer beschermd met een PU coating.

Periodiek onderhoud of opblokken

U kunt er ook voor kiezen om de PVC vloer frequenter te reinigen. Vloeren worden één keer in de zoveel tijd weer bijgewerkt. Looppaden en entrees worden gecorrigeerd of behandeld met een PU Coating, speciaal voor PVC vloeren.

Wilt u meteen een afspraak of een vrijblijvende offerte, neem dan direct contact op met de Clean Expert.

Back To Top
×