Beton Polijsten

Wat zijn de voordelen van het polijsten van een betonnen vloer:

  • een duurzaam te onderhouden betonnen vloer, door de verdichte toplaag is het beton eenvoudiger te onderhouden.
  • door de verdichte toplaag is het beton minder kwetsbaar voor vuil en vlekken. Zeker als de vloer na de laatste fase goed geïmpregneerd wordt. Heeft een vloeistofdicht effect.
  • werkt zeer statisch geleidend, dit is een voordeel in bijvoorbeeld de elektronische industrie.
  • heeft een mooie en stoere industriële look.

Wat gebeurt er ? 

De ruw gestorte of ruw bewerkte betonnen vloer ondergaat verschillende schuurfases in meerdere stappen, dit kan een nieuw gestorte betonnen vloer zijn maar ook een bestaande betonnen vloer, gemiddeld zijn dit 4 tot 7 schuur- en polijstfases die van grof tot zeer fijn gaan, hierdoor krijgt u een mooie gepolijste betonnen vloer met een gesloten toplaag. Wij werken met verschillende slijp- en schuursystemen voor een optimaal gepolijste betonnen vloer. Vraag een van onze adviseurs naar de mogelijkheden voor het beton polijsten.

Voor wie ?

Het schuren en polijsten van betonnen vloeren doen wij projectmatig, dit betekent over het algemeen dat dit om groter projecten gaat. Dankt u dan aan parkeergarages van beton, magazijnvloeren van beton, winkelvloeren van beton en bedrijfsvloeren van beton.

  • versleten magazijn vloer polijsten
  • parkeergarage slijpen en polijsten
  • winkelvloer polijsten
  • bedrijfsvloer schuren en polijsten

Wat zijn de kosten voor het polijsten van een betonnen vloer ?

Een 20 tot 30 jaar geleden waren de kosten voor het slijpen, schuren en polijsten van een betonnen vloer beduidend hoger dan tegenwoordig, hierbij waren meterprijzen van € 100 tot € 150,- per vierkante meter totaal geen uitzondering op de regel voor het polijsten van betonnen vloeren.

Tegenwoordig is dit een ander verhaal, door verbeterde schuur en polijst technieken is de meterprijs voor het schuren en polijsten van een betonnen vloer aantrekkelijker geworden, gemiddeld is het tegenwoordig zo dat grote projectmatige betonvloeren geschuurd en gepolijst kunnen worden voor een meterprijs die varieert tussen € 25,- en € 35,-. Vergeet niet dat een goed gepolijste betonnen vloer gemaakt van een C 25 tot C 40 klasse dan zomaar weer een 20 tot 25 jaar meegaat.

beton polijsten
betonnen vloer polijsten