Marmer

Het polijsten van natuursteen neemt over het algemeen toch de nodige expertise met zich mee, hierin is het professionele gebruik van reinigingsmiddelen en apparaten een pre.
Natuursteen is onderhevig aan slijtage en dient eens in de zoveel tijd te worden gereinigd en gepolijst. Clean expert heeft deze expertise als het gaat om het reinigen en polijsten van natuursteen zoals marmer, granito, terrazzo, graniet, leisteen, Belgisch hardsteen, travertin en Chinees hardsteen. Marmer polijsten.

Werkwijze natuursteen polijsten

Met het herstellen door middel van het polijsten van natuursteen gaan wij op de volgende wijze te werk. Het natuursteen ondergaat eerst een reiniging, eenschijfsmachine met grove pads en de juiste reinigingsmiddelen. Na de reiniging is de vloer vrij van oude waslagen, vuil, vet, lichte krasjes en lichte vlekken. Hierna wordt de vloer weer opgebouwd door middel van het natuursteen polijsten. In verschillende fases wordt de vloer weer opgebouwd naar een glanzend niveau. Hierin kunt u kiezen uit verschillende glansgradaties zoals matglans, zijdeglans en hoogglans.

Houdt er rekening mee dat diepere krassen en beschadigingen door alleen de behandeltechniek polijsten niet worden verwijderd. Hiervoor zult u de vloer moeten laten slijpen of schuren.
Na afloop wordt de vloer veelal geïmpregneerd, dit beschermt het natuursteen tegen het snel intrekken van vocht en vlekken.

Marmer polijsten zelf doen

Dit raden wij u sterk af. Het polijsten van marmer is een vak apart, het gebruik van de juiste reinigingsmiddelen, polijstpoeder en het gebruik van de speciale machines om natuursteen te polijsten vraagt ervaring. De uitvoerders van de Cleanexpert hebben deze en nog vele specialistische behandelingen reeds jaren onder de knie als het om natuursteen schoonmaken of marmer polijsten gaat.Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het polijsten van marmer, graniet of ander natuursteen, bel of vul even het contactformulier in.

Onderhoudscontract marmer polijsten

Wilt u altijd een optimale uitstraling van natuursteen dan kan dit met een onderhoudscontract. Hieronder een stappenplan wat u kunt verwachten bij een onderhoudsplan voor het polijsten van natuursteen.

  1. Inventarisatie en een vrijblijvende offerte. De vloer wordt geïnventariseerd en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte met hierin de frequentie voor het polijsten of kristalliseren van natuursteen. Marmeren vloer polijsten.
  2. Na een eventueel akkoord gaan wij de natuursteen vloer de zogeheten nul-beurt geven. In deze fase worden eventuele kleine natuursteen reparaties toegepast en ook wordt het natuursteen in zijn geheel gereinigd. Na deze fase wordt het natuursteen in meerdere fases gepolijst en eventueel geïmpregneerd tegen vuil en vlekken.
  3. Periodiek wordt nu het natuursteen onderhoud. Dit kan een keer per jaar zijn, maar ook maandelijks. Het kristalliseren, polijsten en impregneren van natuursteen zijn terugkomende technieken bij het onderhoudsplan. De planning wordt altijd ruimschoots van te voren met u besproken. Wilt u meer informatie over het polijsten, impregneren of kristalliseren van marmer maak dan gerust even een afspraak via ons contactformulier of bel ons even.

Marmer schoonmaken

Bij het reinigen van marmer of andere kalkhoudende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, travertin of kalksteen is het uitgesloten om met zuurhoudende producten uw vloer, wanden of tegels te behandelen. Waarom? Zuur heeft de eigenschap om kalk op te lossen, in verschillende soorten natuursteen zitten zeer hoge kalkwaardes, zelfs lichte zuren kunnen bij een gepolijste vloer of wand direct schade aanbrengen. Voorkom dan ook alle reinigingsproducten die op zuurbasis te koop zijn. Het beste koopt u zuurvrije reinigers speciaal voor natuursteen. Bij twijfel altijd het product testen op een losse tegels of op een onopvallende plaats. Gebruik ook geen schoonmaakazijn zoals op vele forums wordt beweerd, schoonmaakazijn heeft een zeer hoge zuurgraad.

Wanneer zit er kalk in mijn natuursteen ? Dit kunt u eenvoudig testen, u pakt een losse tegel die niet meer gebruikt wordt. Breng een druppeltje schoonmaak azijn aan op de tegel. Als er kalk aanwezig is in het natuursteen dan gaat dit meteen bruisen. Veelal is er direct een doffe plek aanwezig die ruw of poreus aanvoelt. In dit geval is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van zuur op natuursteen. In Nederland worden er verschillende schoonmaak producten verkocht voor natuursteen die geen zuur bevatten. HG, Moeller Stone Care en Lithofin hebben speciale reinigingsproducten voor het gebruik op natuursteen.

Travertin polijsten, graniet polijsten en Belgisch hardsteen polijsten. Het polijsten van natuursteen. Polijsten van travertin. Marmer polijsten. Het polijsten van marmer.Travertin vloer polijsten. Het schuren en zoeten van natuursteen. Beton polijsten.

Marmer polijsten
Natuursteen polijsten